De laatste ontwikkelingen op een rij

steen 002

Nieuws 10 juli 2017

Vorige week vrijdag was de kijkdag van het Dok Stadswerven, de wethouder P. Sleeking droeg letterlijk zijn "steentje" bij aan dit mooie project. Een gezellig middag met alle betrokken partijen en een mooie gelegenheid om alle kopers te ontmoeten! Meer beeldmateriaal kunt u vinden op onze facebookpagina. 

Het Dok stadswerven7

Officiële handeling het Dok Stadswerven 04 juli 2017

Komende vrijdag 7 juli verzamelen we om 15.00 uur aan de Merwedekade te Dordrecht. Dan organiseren we namelijk een feestelijke bijeenkomst waarbij wethouder de heer P. Sleeking een officiële handeling uit zal voeren op de bouwplaats. We hopen uiteraard dat alle kopers aanwezig kunnen zijn!

HET-DOK-Stadswerven-interieur-1

Overgrote deel het Dok verkocht 16 september 2016

Het overgrote deel van nieuwbouwplan het Dok in Dordrecht is succesvol verkocht. Op dit moment zijn er nog vier woningen te koop. De overige woningen zijn bedoeld voor vrije sector huur.

De beschikbare woningen hebben een koopsom vanaf €185.000,- v.o.n. Bij interesse in één van de woningen kunt u het beste contact opnemen met de makelaar via het inschrijfformulier. 

 

Stadswerven krijgt steeds meer vorm 04 augustus 2016

De ontwikkelingen met betrekking op Stadswerven krijgen steeds meer vorm. Op 22 juni 2016 was in het Stadskantoor een inloopavond over de inrichting van de openbare ruimte in het middengebied van B-noord en B-zuid. Tijdens de avond is uitleg gegeven over het ontwerp en konden bewoners stemmen op mogelijke speelvoorzieningen. In dit middengebied zal er geen doorgaand autoverkeer meer mogelijk zijn. Dit maakt het veiliger voor de bewoners. Ook verdwijnen in het middengebied alle parkeerplaatsen. Daarnaast komen er ook speelplekken voor gezinnen met kinderen. De tekening is ook te bekijken via deze link voor een beter beeld.

 

Planning

Wat betreft de planning zullen de tekeningen verder uitgewerkt worden. In de loop van augustus wordt een geschikte aannemer geselecteerd. De uitvoering zal starten in oktober. Het is de bedoeling dat de inrichting van het middengebied eind december klaar is.

qmakelaars-bioscoop
architect
het-dok-stadswerven-exterieur-2

Informatieavond/start verkoop 03 november 2015

Op woensdag 16 december a.s. gaat de verkoop van de 20 luxe appartementen van start bij QMakelaars, van 19.00 tot 20.30 uur. In hun bioscoopruimte, waar een hapje en een drankje voor u klaarstaan, kunt u het volledige plan op een groot scherm zien. Architect Hendrik Jan Groeneweg zal hierop een toelichting geven. De ontwikkelaars van Het Dok en de makelaars zijn aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. De bouwbrochures, prijslijsten en overige informatie liggen voor u klaar om mee te nemen, zodat u thuis alles rustig kunt nalezen.

Meld nu aan voor de informatieavond

Stadswerven in vogelvlucht, hier wilt u wonen! 01 november 2015

Eind oktober maakten wij deze filmbeelden boven Stadswerven. U ziet de contouren van het eiland, de eerste woningen op Stadswerven zijn al bewoond. Kunt u zich voorstellen dat u vanuit uw appartement iedere dag gaat genieten van die prachtige schittering over het Wantij?
Heeft u De Ark van Noach op de film ontdekt? Deze is aan de rand van Stadswerven te bewonderen. De nieuwe bioscoop Kinepolis is ook goed zichtbaar. Nog even en u kunt er, vlakbij huis, de nieuwste films gaan zien. 

HET-DOK-Stadswerven-kunst

Kunst op Stadswerven 30 oktober 2015

Momenteel is het beroemde mobiele sculptuur ‘Wachten op de rivier’, te gast bij kunstcentrum DordtYart op Stadswerven. De 36 meter lange houten zigzagbrug biedt uitzicht op de waterdriehoek Oude Maas, Noord en Beneden Merwede.

DordtYart biedt ruimte aan moderne en hedendaagse kunst en verzorgt tentoonstellingen en rondleidingen. Het is gevestigd aan de Maasstraat 11, in de Biesboschhal van BV Scheepswerf en Machinefabriek Biesbosch – Dordrecht, de voormalige scheepsmotorenfabriek.