De mooiste locatie van dordt

HET-DOK-Stadswerven-locatie-1

Wonen, leven & genieten aan het water

Vandaag de dag is Stadswerven een bruisend stadsdeel met een eigen(zinnig) karakter. Het is nieuw, hip en trendy, maar zo ontworpen dat het knipoogt naar het historische karakter van Dordrecht. Een unieke plek om te wonen, te werken en uit te gaan, maar vooral ook om te genieten van het water. De Stadswerven heeft een eigen halte voor de waterbus, daardoor zijn Rotterdam en andere omliggende plaatsen makkelijk te bereiken. Verder zijn er trein- en busverbindingen en is Stadswerven bereikbaar via de Wantijbrug en de Prins Hendrikburg. Vlakbij Het Dok verbindt een nieuw aan te leggen wandel- en fietsbrug het eiland met het historische centrum. Binnen enkele minuten bent u bij de aan het Wantij gelegen Villa Augustus, of in een van de gezellige winkelstraatjes. 

Niet alleen de stad, maar ook het uitzicht op het water lokt. Vanuit uw appartement in het Dok ziet u de rivieren en daar boven de oer-Hollandse luchten die ieder tijdstip van de dag veranderen. Dat uitzicht verveelt nooit. Er zijn plannen om een nieuwe jachthaven aan te leggen in de buurt van Het Dok. Hoe mooi zou het dan zijn om met uw eigen bootje richting de Biesbosch te varen? De rivieren  bieden bovendien prachtige mogelijkheden voor dagtochten met een roei- of zeilboot. 

 

Hotspots aan de overkant

Schermafbeelding 2015-11-30 om 15.09.57

VILLA AUGUSTUS is een verrassend en uniek lustoord voor fijnproevers en levensgenieters. Deze bijzondere locatie herbergt een restaurant en hotel in de voormalige watertoren en het bijbehorende pompgebouw. Groenten en fruit voor hun gerechten haalt Villa Augustus uit haar eigen 1,5 ha grote moestuin met boomgaard.

Het Dok stadswerven7

DE WATERBUS. Stadswerven krijgt haar eigen halte voor de Waterbus, de grootste OV-veerdienst van Nederland. Dit handige vervoermiddel heeft een (rechtstreekse) waterverbinding met de haltes in Dordrecht, De Biesbosch, Papendrecht, Zwijndrecht, Dordrecht, Rotterdam én Werelderfgoed Kinderdijk. Dat is niet alleen handig, maar ook een geweldige manier om de omgeving te verkennen. 

 

Schermafbeelding 2015-11-30 om 15.14.36

BIOSCOOP. Begin het weekend ontspannen door een filmpje te pakken in de nieuwe bioscoop in Stadswerven. Kinepolis krijgt zes zalen met in totaal 1.200 comfortabele stoelen. Voorafgaand aan de film geniet u in de foyer van een goed glas wijn en tapas, vanaf het terras heeft u bovendien een spectaculair uitzicht over het Wantij.

 

Schermafbeelding 2015-11-30 om 15.15.59

VAREN IN DE BIESBOSCH. Op steenworp afstand vindt u het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa: Nationaal Park De Biesbosch. Vanaf Stadswerven bent u er, met de Waterbus, binnen tien minuten. Geniet er van de rust, ontdek er de bevers, de felgekleurde ijsvogels die zich bij het water ophouden. Verken het uitgebreide krekenstelsel per roeiboot, kano of fluisterboot en bezoek de strandjes.